Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Kako lahko dolg Bascom ukaz razbije v več vrstic?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 2:33 pm    Naslov sporočila: Kako lahko dolg Bascom ukaz razbije v več vrstic? Odgovori s citatom

Potrebujem ukaz
Koda:
On I Gosub Nevesr , Datumsr , Kopsr , Hlasr , Toplsr , Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , Telefonsr , Fiz1sr , Fiz2sr , Nevesr , Datumsr , Kopsr , Hlasr , Toplsr , Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , Telefonsr , Fiz1sr , Fiz2sr
Taka vrstica je prav grda videti v programu in nepregledna.
Ali pozna Bascom kak način, da se ta ukaz razbije v več vrstic?

Seveda se naslovi podprogramom v praksi ne ponavljajo, kot na primeru, ki sem ga dal, temveč je vsak naslov podprograma drugačen.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2013 11:26 am    Naslov sporočila: Re: Kako lahko dolg Bascom ukaz razbije v več vrstic? Odgovori s citatom

vilko je napisal/a:
Potrebujem ukaz
Koda:
On I Gosub Nevesr , Datumsr , Kopsr , Hlasr , Toplsr , Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , Telefonsr , Fiz1sr , Fiz2sr , Nevesr , Datumsr , Kopsr , Hlasr , Toplsr , Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , Telefonsr , Fiz1sr , Fiz2sr
Taka vrstica je prav grda videti v programu in nepregledna.
Ali pozna Bascom kak način, da se ta ukaz razbije v več vrstic?

Seveda se naslovi podprogramom v praksi ne ponavljajo, kot na primeru, ki sem ga dal, temveč je vsak naslov podprograma drugačen.


Vilko,

to narediš takole:

Koda:
On I Gosub Nevesr , Datumsr , Kopsr , Hlasr ,_
 Toplsr , Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , _
Telefonsr , Fiz1sr , Fiz2sr , Nevesr , _
Datumsr , Kopsr , Hlasr , Toplsr , _
Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , Telefonsr , _
Fiz1sr , Fiz2sr


če sem prav razumel tvoje vprašanje.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2013 3:09 pm    Naslov sporočila: Re: Kako lahko dolg Bascom ukaz razbije v več vrstic? Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:
vilko je napisal/a:
Potrebujem ukaz
Koda:
On I Gosub Nevesr , Datumsr , Kopsr , Hlasr , Toplsr , Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , Telefonsr , Fiz1sr , Fiz2sr , Nevesr , Datumsr , Kopsr , Hlasr , Toplsr , Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , Telefonsr , Fiz1sr , Fiz2sr
Taka vrstica je prav grda videti v programu in nepregledna.
Ali pozna Bascom kak način, da se ta ukaz razbije v več vrstic?

Seveda se naslovi podprogramom v praksi ne ponavljajo, kot na primeru, ki sem ga dal, temveč je vsak naslov podprograma drugačen.


Vilko,

to narediš takole:

Koda:
On I Gosub Nevesr , Datumsr , Kopsr , Hlasr ,_
 Toplsr , Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , _
Telefonsr , Fiz1sr , Fiz2sr , Nevesr , _
Datumsr , Kopsr , Hlasr , Toplsr , _
Vklopsr , Izklopsr , Raportsr , Telefonsr , _
Fiz1sr , Fiz2sr


če sem prav razumel tvoje vprašanje.

Lp
Jure


Aaa. to nisem vedel, s podčrto se ukaz nadaljuje v sledeči vrstici. Tega v help-u nisem našel. Hvala, bom takoj probal.

Pozdrav
VS
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilko
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 11:54
Prispevkov: 805
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 8:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala Jure!

DELA.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group