Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike 202

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 07, 2012 1:34 pm    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike 202 Odgovori s citatom

Dragi bralci,

kljub temu, da smo še pred nekaj dnevi imeli prav prijetno jesensko vreme, se nam zima nezadržno bliža. Pri meni to ponavadi pomeni več prijetnih uric v moji delovni sobi v kleti. Lahko si predstavljate, da so kletne sobe po definiciji bolj hladne – in tudi z mojo ni nič drugače. In ker skušam biti energetsko varčen, sem si poleg klasičnega načina ogrevanja montiral še toplotno črpalko, ki bo skrbela za to, da se zjutraj zbudimo v toplem stanovanju in da iz službe in šole pridemo v toplo. Vse ostale ure bom hišo ogreval z biomaso, še lepše pa bi bilo, da bi preko dne zbral dovolj električne energije s fotovoltaičnimi paneli – če bi jih imel. Imel pa bi gotovo jih, če bi bile njihove cene malce bolj prijazne, tako pa se tolažim s članki podobnimi temu, ki ga najdete v tokratni številki češ: saj bo fotovoltaika cenejša. Morda bo res, ampak do takrat bo preteklo še kar nekaj časa. Ta čas seveda lahko koristno uporabimo tudi za to, da se naučimo nekaj takega, kar nam bo dobro služilo v prihodnosti. Ena takšnih »zadev« je gotovo XMEGA AVR mikrokontroler – ki sicer ni nekaj zelo novega, gotovo pa je tako nov, da se temu zanimivemu mikrokontrolerju malce bolj posvetimo. Že nekaj revij nazaj je Brian Millier v treh delih predstavil programiranje XMEGA AVR mikrokontrolerja. Ocenili smo, da bi morda začetniki potrebovali malce bolj prijazen članek – in takšni naj bi bili članki serije XMEGA za začetnike. Že naslov serije pove, da bo namenjena tistim, ki se želite spoznati z XMEGA, boste pa v teh člankih našli veliko zanimivega tudi tisti programerji, ki niste ravno »zelenci« pri programiranju.
Še ena serija člankov za začetnike je v tokratni številki – MikroPin. Ker je MikroPin najcenejše orodje za AVR-je, ki se ga da kupiti pri nas je tudi prav, da o njem napišemo kar se da veliko – saj MikroPin tudi veliko omogoča, čeprav je »mikro«.

Naj vas ob koncu tega uvodnika povabim tudi na NIDAYS celodnevno strokovno konferenco, ki jo prireja podjetje National Instruments 20. novembra letos v Ljubljani. Več podrobnosti o konferenci najdete na naši in pa na spletni strani organizatorja.

Želim vam uspešen prehod v zimsko obdobje, ki naj vam ga krajša tudi revija Svet elektronike!

Lep pozdrav!
Jure Mikeln
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group