Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

MikroB in WinAVR

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tilz0R
Začetnik


Pridružen/-a: Sre Jun 2012 16:41
Prispevkov: 16
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2012 12:03 pm    Naslov sporočila: MikroB in WinAVR Odgovori s citatom

Zdravo!

Torej, pregledal sem že vse možno po internetu in vaši strani, ampak zasledil nisem, kako bi povezal MikroB programator s WinAVR-jem, se to sploh da ?

Ker preko Avrdude, ki ga WinAVR naloži ko nastavlaš čip in programator nemoreš izbrati MikroB Smile

Razlog za to: rad bi začel programirati v C-ju, ne pa Bascomu

_________________
Majerle Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MadMax
Profesionalec


Pridružen/-a: Pet Sep 2006 5:36
Prispevkov: 90
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2012 12:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če se ne da, pa bi šlo morda tako, da v WinAVRju zgeneriran .hex pretočiš v procesorček s pomočjo BASCOMa? Slednji kot demo je občutljiv na velikost programa pri prevajanju (4k če se ne motim), mislim pa, da lahko kljub temu pretočiš poljuben .hex, kar pa ni težko probat, če drugače ne dobiš informacij.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 19, 2012 1:54 pm    Naslov sporočila: Re: MikroB in WinAVR Odgovori s citatom

tilz0R je napisal/a:
Ker preko Avrdude, ki ga WinAVR naloži ko nastavlaš čip in programator nemoreš izbrati MikroB Smile


Potrebno bi bilo izbrati nek drug programator, zato ker je MikroB naše komercialno ime.

Poizkusi z ft245r ali avr910.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
tilz0R
Začetnik


Pridružen/-a: Sre Jun 2012 16:41
Prispevkov: 16
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 20, 2012 10:46 am    Naslov sporočila: Re: MikroB in WinAVR Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:
tilz0R je napisal/a:
Ker preko Avrdude, ki ga WinAVR naloži ko nastavlaš čip in programator nemoreš izbrati MikroB Smile


Potrebno bi bilo izbrati nek drug programator, zato ker je MikroB naše komercialno ime.

Poizkusi z ft245r ali avr910.

Lp
Jure


Jure probal sem tvoj poskus, ampak, ft245r ne podpira avrdude, pri avr910 se pa nič ne zgodi, ko v cmd-ju zapišem "avrdude -p m8 -c avr910"
kot da bi zadeva zamrznla.
Programator je vključen kot mora bit

Poskušal sem tudi avr911 pa mi napiše "Connecting to programmer ." pol pa zadeva "crkne"

MadMax: o tem sem tudi že razmišljau, bom probal še to metodo Smile

EDIT: Pustim zadevo nekaj časa odprto, pa se začne izpisovat:



Edit: upošteval navodila MadMax-a, scompilau v WinAvr, preko mkAvrCalculator prenesel na čip preko vašega programatorja
Hvala ! Smile

_________________
Majerle Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group