Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike št. 194

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 10:19 pm    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike št. 194 Odgovori s citatom

Dragi bralci,

sejem IFAM je za nami. Sejem je bil odličen, verjetno ne samo za nas, pač pa za vse razstavljalce. Za nas lahko rečem, da smo veseli, ker ste nas obiskali, nekateri zato, da ste nam namenili kakšno lepo besedo, drugi pa tudi zaradi poslovnih priložnosti. Nekaterim je bila všeč glasba, ki jo je Brutus ojačevalnik reproduciral na našem razstavnem prostoru.

Kot sem že omenil, je 170W, ki jih zmore reproducirati Brutus, tudi za tako veliko halo enostavno preveč, zato smo si dali duška samo zgodaj zjutraj in pozno popoldan, ko nismo motili sosednjih razstavljalcev.

Na sejmu je bilo veliko za videti, podrobno reportažo o sejmu bomo pripravili za naslednjo številko. Naj samo omenim, da ste na sejmu lahko videli svetovna viceprvaka Bojana Potočnika in Tadeja Tofanta, ki sta prikazovala svojega tehnično dovršenega robota, ki je v Turčiji osvojil 2. mesto na svetu. Več o tem robotu in naslednji tekmi, ki bo v daljni Mehiki, boste lahko spremljali na naši spletni strani.

V tokratni reviji pa si preberite zanimiv članek o krmilniku barvnega grafičnega prikazovalnika. Gotovo bo članek zanimiv za marsikoga, saj so barvni TFT-ji, kot jim na kratko radi rečemo, zelo popularni povsod v elektroniki. Cene so dovolj nizke tudi za »navadne smrtnike«, tako, da si ga lahko privošči že skoraj vsak. Barvni TFT seveda omogoča precej več kot »navadni« grafični LCD in zato je prav, da se malce pripravimo na delo z njimi.

Android naprave se vedno bolj uveljavljajo v svetu pa tudi pri nas. Razlog je jasen: telefon že dolgo časa ni več samo telefon. Pravzaprav je tako, da so moderni telefoni zmogljivi računalniki, ki omogočajo tudi telefoniranje. Za nas elektronike je torej izziv na dlani: povezati naše naprave z Android napravo, kjer se bodo podatki prikazovali v različnih programih.

Zato z velikim veseljem najavljam zanimivo serijo člankov o programiranju Android naprav. Če si boste pogledali anketo na naši spletni strani boste videli, da komaj 6,3% vprašanih ne bo programiralo Android naprav. Od tistih, ki bodo programirali jih 27% še ne ve, v katerem programskem jeziku, 25% pa še čaka »pravi trenutek« (odstotki se spreminjajo glede na glasove, ki ste/so jih oddali po pisanju tega uvodnika).

Gotovo je pravi trenutek, da pričnete programirati s programom B4A – kar pomeni »Basic for Android«. Kot sem si ogledal sintakso programa sem se prepričal, da je zelo podoben Bascom-u. Zato verjamem, da se bo program dobro »prijel« tudi pri nas.

Želim vam uspešno programiranje Android naprav!

Lep pozdrav!
Jure

PS: če boste kupovali B4A preko sistema Plimus, ga lahko kupite s 30% popustom, če uporabite kupon z oznako "AX_elektronika" (brez narekovajev)!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group