Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Grafični LCD
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 7:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:
Marc,

če imaš modri GLCD iz naše trgovine, potem uporabi tale config:

Koda:
Config Graphlcd = 128 * 64sed , Dataport = Portc , Controlport = Portb , Ce = 0 , Ce2 = 1 , Cd = 2 , Rd = 3 , Reset = 5 , Enable = 4 , Mode = 8
'ta config je za modri GLCD s touch


Lp
Jure


Jure,
kupil sem ga pred časom v HTE-ju.Bom probal kar je rekel Vlado glede porta in tudi vaš config bom sprobal.
Grem kar v akcijo.
LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 7:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
Marc, žal nimam časa da bi ti veliko pomagal, menim pa da ti bo tale link v veliko pomoč pri tvoji težavi:

http://www.mcselec.com/index.php?option=com_content&task=view&id=93&Itemid=57

Vlado


Shocked a si ja nor.To pa je program!Poznam samo par ukazov iz programa.Hvala ti za link.
Ja nič,grem korak za korakom Smile .
Bom sproti objavlal napredek,mogoče se še kdo drug kaj nauči iz tega.

P.S.
Ko sem kopiral program v BASCOM mi je napisal;da je program prevelik za demo verzijo BASCOMA Laughing .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 8:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marc, ne nisem nor, prosil si za pomoč, podal sem ti link kjer je prav lepo pojasnjeno kako lahko sam rišeš poljben krog (malo matematike), vse ostalo pa lahko opustiš.
Ja z demo verzijo pa bo težava pri GLCD ker Bascom ne špara ne ram-a in ne flasha, kar hitro boš presegel zmožnosti demo verzije. Že ena sama slikica na LCD-ju bo šla čez.
Vlado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 16, 2011 8:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vlado je napisal/a:
Marc, ne nisem nor, prosil si za pomoč, podal sem ti link kjer je prav lepo pojasnjeno kako lahko sam rišeš poljben krog (malo matematike), vse ostalo pa lahko opustiš.
Ja z demo verzijo pa bo težava pri GLCD ker Bascom ne špara ne ram-a in ne flasha, kar hitro boš presegel zmožnosti demo verzije. Že ena sama slikica na LCD-ju bo šla čez.
Vlado


Vlado,
se iskreno opravičujem za nesporazum.Jaz sem vesel ker si mi pomagal in tudi cenim pomoč.Hvala še enkrat.Stem ko sem napisal "a si nor" NI letelo nate!Ko sem zagledal program sem bil zelo presenečen in sem se napačno izrazil.Zato se še enkrat iskreno opravičujem.Drugič bom bolj pazil na besede.Res Vlado ni letelo to nate.Nad programom sem bil presenečen.
Upam da razumeš in da ni slabe volje med nama.
Hvala za razumevanje.

LPM
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vlado
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Jan 2004 16:11
Prispevkov: 555
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2011 9:24 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marc,
ma nisem slabe volje ali jezen. Vem kaj si mislil s tistim stavkom.
Jaz ne vem kaj vse veš in kaj ne. Če si začetnik, potem začni z malo manj težavnimi programi, vzemi sample iz Bascoma, uporabi simulator, ne pa s kolesa iti na "formulo".
Ker sem ti predlagal da spišeš svojo rutino za risanje dveh krogov istočasno sem ti podal link na katerem je z besedo in sliko pojasnjeno kako se brez ukaza CIRCLE riše krog, samo prebrati ga je treba in to ne enkrat ampak večkrat. Če je angleščina problem imaš hudo težavo, povedati pa ti moram da se jaz angleščine nisem nikoli učil, vendar se potrudim da zastopim napisano.

Vkado
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 17, 2011 5:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
maš prav,lepo počasi.Trenutno sem se vrnil na LCD.Tepru bom njega obladal potem pa dalje.
Hvala za nasvete in pomoč.Bom pa kakšen napredek objavil.


LPM,
Marc
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 17, 2011 8:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z novimo verzijami Bascom AVR imam tudi nove probleme. Tokrat mi ne dela grafični display. Ko zapečem v mego128 *.hex skompajliran z neko staro verzijo Bascoma, mi displey lepo dela. Sedaj imam novo verzijo 2.0.7.0 pa displey ne da od sebe nič. Kompajler očitno ne prebavi stari config fajl za GLCD.
Koda:


Config Pinb.0 = Output
Buzz Alias Portb.0
'Set Buzz
Config Graphlcd = 128 * 64sed , Dataport = Porta , Controlport = Portc , Ce = 0 , Ce2 = 1 , Cd = 2 , Rd = 3 , Reset = 5 , Enable = 4       ', Mode = 8
'Reset Buzz


Ali ima kdo kake podobne izkušnje? Hvala.


Sem odpravil težavo. Problem je bil v nastavljenih pravicah v Windowsih.

_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 22, 2011 12:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RudiP je napisal/a:

Sem odpravil težavo. Problem je bil v nastavljenih pravicah v Windowsih.


Rudi,

to se mi zdi nenavadno. Lahko malo bolj opišeš...

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 22, 2011 1:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sedaj imam kot uporabnik administratorske pravice in dela vse kar zapečem v mikrote. Jure, sam si probal takrat ko sva imela probleme z mrežnim modulom in iskala prave drajverje. Enako se mi je zgodilo sedaj z grafičnim displeyem. Če sem naložil eno leto staro kodo je program delal, če pa sem isti program skompajliral na novo pa program ne dela več. Po spremebi pravic je to začelo delati.
_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Za začetnike Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group