Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Atmega128 config portf

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 25, 2011 1:11 pm    Naslov sporočila: Atmega128 config portf Odgovori s citatom

Kako konfigurirate pri Atmega128 PORTF ?.
"Config Portf = Input " ne deluje. Do podatkov sedaj dostopam preko asm. Hvala.

Rešil !

_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 26, 2011 11:16 pm    Naslov sporočila: Re: Atmega128 config portf Odgovori s citatom

RudiP je napisal/a:


Rešil !


Rudi,

povej nam, kakšen je bil "čarobni trik"?

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 5:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z alias ne dela:

Koda:
Config Portf = Input
Pokrov Alias Portf.0

If Pokrov = 1 Then Set Led



tako pa dela:

Koda:

If Pinf.0 = 1 Then Set Led 

_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 7:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RudiP je napisal/a:
Z alias ne dela:

Koda:
Config Portf = Input
Pokrov Alias Portf.0

If Pokrov = 1 Then Set Led



tako pa dela:

Koda:

If Pinf.0 = 1 Then Set Led 


Rudi,

moral bi napisati:

Pokrov Alias Pinf.0

pa bi tudi delalo.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 7:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Iz helpa:

Koda:
Example

'-------------------------------------------------------------------------------

'copyright                : (c) 1995-2005, MCS Electronics

'micro                    : Mega48

'suited for demo          : yes

'commercial addon needed  : no

'purpose                  : demonstrates ALIAS

 

'-------------------------------------------------------------------------------

$regfile = "m48def.dat"

$crystal = 4000000                                         ' 4 MHz crystal

 

Const On = 1

Const Off = 0

 

Config Portb = Output

Relais1 Alias Portb.1

Relais2 Alias Portb.2

Relais3 Alias Portd.5

Relais4 Alias Portd.2


_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 7:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jure je napisal/a:


Rudi, moral bi napisati:

Pokrov Alias Pinf.0

pa bi tudi delalo.

Lp
Jure


Točno s to napako sem se nedavno nazaj ukvarjal uro, dve, preden sem ugotovil kje sem ga pobiksal...

_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 8:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:
Točno s to napako sem se nedavno nazaj ukvarjal uro, dve, preden sem ugotovil kje sem ga pobiksal...


To ni napaka, to je struktura AVR-jev, saj beremo iz PIN registra.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
protoncek
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Maj 2007 9:25
Prispevkov: 303
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 9:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hja, je napaka....moja namreč, saj sploh nisem opazil da sem napisal napačen ukaz, nikakor pa mi ni bilo jasno zakaj vraga ne dobim informacije s pina ... Embarassed
_________________
http://www.protoncek.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 27, 2011 12:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moja napaka pri pisanju kode. Sem bil hiter pri pisanju in nisem nič razmišljal. Hvala.
_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
arthurdent
Mojster


Pridružen/-a: Sob Mar 2005 21:49
Prispevkov: 29
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 27, 2011 7:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pri F portu je potrebno biti pazljiv, saj ima portF tovarniško vklopljen JTAG. Težave zna povzročati kak grafični LCD, kateremu se celoten portF obesi kot dataport. V tem primeru je potrebno izklopiti JTAG fuse bit.

LP G

_________________
Nisem še videl naprave, ki ni na koncu crknila.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group