Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uvodnik Svet elektronike št. 188

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2132
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 04, 2011 12:09 pm    Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike št. 188 Odgovori s citatom

Sonce

Dragi bralci, tokratni naslov mojega uvodnika ima dva pomena. Seveda je prvi tisti, na katerega vsi pomislimo ob poletju – sonce. V naslednjih mesecih bo seveda obilo sonca in prav je tako, saj si poletja brez sonca nekako ne predstavljamo. Naslednji pomen je pa energija, ki jo lahko pridobivamo od sonca.
Skrbni bralci ste verjetno opazili, da v reviji Svet elektronike vedno več prostora posvečamo prav temu področju. V pretekli številki ste lahko prebrali zanimiv članek o integriranem vezju, ki vsebuje vezje za optimalno obremenitev sončne celice. Sončna celica namreč ni niti tokovni niti napetostni generator, zato enostavna vezja za obremenitev sončne celice niso učinkovita.

Ker vedno več pišemo o solarnih celicah, smo se odpravili v bližino Prebolda, kjer smo obiskali podjetje BISOL, ki je edini proizvajalec solarnih fotonapetostnih modulov v Sloveniji. Obisk je bil zanimiv zato vas vabim, da si preberete ta članek.

V mesecu maju je na FERI v Mariboru potekalo že tradicionalno dijaško in študentsko tekmovanje RoboT, o katerem lahko preberete kaj več v reviji, ki je pred vami. Zmagovalci so mi obljubili članek opisa izdelave njihovih robotov, ki jih bomo objavili v eni od naslednjih številk. Upam, da bodo držali svoje obljube!

Seveda nismo pozabili na elektronike – začetnike in pa na Nagradno igro, ki jo za naše bralce pripravlja uredništvo revije Svet elektronike v sodelovanju s podjetjem Microchip. Tokratna nagrada je izredno zanimivo razvojno orodje za Android operacijski sistem.

Se vidimo spet septembra, ko bomo spočiti in polni novih idej. Do takrat pa uživajte v poletju in sončnem vremenu. Tisti, ki imate že instalirano solarno elektrarno, boste pa sonca še toliko bolj veseli!

Lep pozdrav!
Jure

PS: ker so električni avtomobili vedno bolj zanimivi, pišemo tudi o tem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Urednikov kotiček Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group