Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Pomoč pri AVR studio 4.

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 11, 2009 10:36 pm    Naslov sporočila: Pomoč pri AVR studio 4. Odgovori s citatom

hi,
imam majčken problem.Ko se hočem v AVR studio povezati z minipinom se mi pojavi tole

in delček sekunde za tem tole



Pregledal sem priključke...Mogoče sem sam kaj zamuštrov.Pred tem sem na FUSES se špilal z frekvenco.Mogoče sem kaj narobe naredil,mogoče kakšno klukco prestavil ki je nebi smel.
A lahko kje to resetiram da bi nastavitve nazaj postavil v prvotno stanje,če sem že js zamuštru.

Imam še eno vprašanje.Nastavitev oscilatorja ali kvarce se nastavi v fuses-jezičku.Tukaj nastavim ali je notranji ali je zunanji.
Kateri je notranji in kateri je zunanji?
Int.RC ali Ext.RC?
Ko izberem določen RC,ga morem tudi v programu definirati a ne?

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav Marcel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 8:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marcel,

če si nastavljal frekvenco, potem si skoraj sigurno zaprogramiral zunanji RC oscilator. Kako rešiti takšen mikrokontroler? Na priključek XTAL1 veži kondenzator proti masi in upor proti +5V. XTAL2 ne priključiš nikamor. Vrednost upora in kondenzatorja se izračuna po formuli: f = 1/(3RC)

Pri tem, da vrednost kondenzatorja ne sme biti manjša od 33pF. Za upor vzemi vrednost 1 kOhm, kondenzator pa od 100 pF do 10 nF.

Če še ne boš uspel rešiti mikrokontrolerja se oglasi, imamo še nekaj možnosti Smile

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 6:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
hvala za pomoč jure,bom takoj sprobal ko pridem dam.Javim napredek Wink .

Lep pozdrav Marcel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 10:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
jure hvala za pomoč,je ratal Very Happy .

Lep pozdrav Marcel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 11:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

marc je napisal/a:
Hi,
jure hvala za pomoč,je ratal Very Happy .



Marcel,

kaj si pa naredil?

Lp
Jure

PS: sicer pa je v reviji Svet elektronike št. 169 objavljen 1. del članka o paralelnem programatorju.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 6:43 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
sem probal pa mi ni ratalo,sem vstavil drug ATM8 in je bilo enako.Potem sm vstavil še tretjega in spet enako.
Šel kupiti ATM8515 in zadeva deluje.Čez vikend ko bo več časa se spustim v reševanje ATM8.
Vesel sem da lahko zdej naprej programiram,še prej me je zafrkaval AVR studio in sem živce zgublal.Mi je napisalo da je že naložen na računalniku,pa seveda temu ni tako sem glih ponovno naloživ windowse.Ampak teža je odpravljena.


Ja sm js nisem naročen na revijo,se mislim v bližnji prihodnosti naročiti.

Lep pozdrav Marcel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomas18
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Apr 2007 17:15
Prispevkov: 50

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 8:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi sam imam majhen problemček v AVR studiu. Nisem čisto prepričan v katerem oknu moram poizkati HEX file, katerega bi rad sprogramiral. Več je prikazanega a pripeti sliki.

Torej kam v katero okno naslovim datoteko, ki jo želim programirati; je to v okence FLASH ali v okence EEPROM ?

_________________
Lp

Tomas
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tomas18
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Apr 2007 17:15
Prispevkov: 50

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 23, 2010 9:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem ugotovil Embarassed. Delati moram z flash okencem Very Happy .
_________________
Lp

Tomas
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 03, 2010 7:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,
nov problem.Že cel dan rešujem tole težavo.



In glih 4.18 hočem inštalirat pa vrže to ven Evil or Very Mad .Sem že probal teprvo AVR studio in potem BASCOM in tudi obratno....nevem kaj še naj nardim.Aja pred tem sem računalnik formatiral če kaj pomaga.

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav Marcel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 4:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marc,

to sporočilo ti program napiše takrat, ko želiš instalirati Service Pack, pred tem pa nisi instaliral Studio. Po moje zaganjaš napačno datoteko.

Na Atmelovi strani najdeš AVR Studio. Izpolni obrazec (nič mailov ne boš dobival od njih) in snemi datoteko.

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
marc
Profesionalec


Pridružen/-a: Ned Maj 2009 10:08
Prispevkov: 243
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 7:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,

hvala za pomoč g.Jure.

Lep pozdrav Marcel.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 18, 2010 8:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po dolgem času sem priklopil Darkotov AVR Debuger. S tem nimam problemov. Problem imam pri Bascomu kateri izgleda ne generira pravilne OBJ datoteke. Pri odpiranju OBJ datoteke mi javi: datoteka xx.OBJ is not a AVR Studio 4 savefile. Kje ga lomim ? Uporabljam AVR Studio 4 verzija 4.18.700. Bascom avr 1.12.0.0
Hvala.

_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RudiP
Profesionalec


Pridružen/-a: Sre Jul 2008 8:39
Prispevkov: 128
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 19, 2010 6:17 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Napaka je v članku SE o razhroščevanju z AVR Studio 4. Tu je pomotoma napisano:

"V AVR Studiu kliknemo Open Project in izberemo OBJ datoteko našega programa"

Pravilno je:

"V AVR Studiu kliknemo Open File in izberemo OBJ datoteko našega programa"

_________________
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group