Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Emulator in XPji

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2004 9:41 am    Naslov sporočila: Emulator in XPji Odgovori s citatom

Imam emulator eepromov iz ene od prvih številk SE in me zanima če ga je komu uspelo spraviti v delovanje v WinXP...na Win98 dela normalno.

LP Sandi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Profesionalec


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 17:52
Prispevkov: 181
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2004 10:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tega emulatorja ne poznam. Vem, pa da jaz nikakor nisem mogel prepricati mojega emulatorja za 4051 pod XPji. Tezava je v tem, da XPji drugace upravljajo s porti kot DOS, WIN98 (predvsem LPT).
Resitev: mapravi malo particijo na disku in nalozi se stare dobre win98 Cool

_________________
Skupaj smo mocnejsi
LP Simon
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 15, 2004 10:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...to mi je jasno da so XPji čist drgačni k 98...samo sm mislu da ma kdo kkšno rešitev :(...mam pa en računalnik z 98 tko da ni problema...samo sm mislu da bi lahko delu na XPjih...samo če se ne da se ne da :)...sm probu ene par rešitev pa vse brez uspeha :(

TNX
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jure
Urednik


Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51
Prispevkov: 2058
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 9:58 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

najbolje bo da pišeš avtorju:

Slavko Kocjancic <slavko.kocjancic@email.si>

Lp
Jure
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
bray
Profesionalec


Pridružen/-a: Čet Jun 2004 15:42
Prispevkov: 63

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 10:35 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako kot je ze napisal SimonS je problem v tem, da XPji (in NT, 200x) ne pustijo direktne uporabe portov v "user" nacinu.
Poleg tega pa se pojavi se problem timingov, ce program laufa v dos oknu.
Ce bom nasel shemo, emulator in stari pascalski source bom poizkusal napisat windows programcek za to stvarco in vse skupaj objavil tukaj.
Seveda, ce to zanima se koga drugega. Smile

Drugace pa obstaja od M$ se ena zadeva, ki se ji rece Virtual PC 2004 (obstaja 45 dnevna preizkusna razlicica) in si lahko namestis poljuben virtualni sistem (dos, win3.1, w95, linux...)
Samo je pa problem v tem, da je stvar zelo pozresna (ram, cpu). Ampak DOS laufa dobro. Nisem pa se uspel probat kako je potem s porti.

lp

_________________
"I didn't know it was impossible when I did it."
http://bray.velenje.cx/avr/terminal
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 12:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...program imajo pri svetu elektronike...napisan pa je bil mislim da v pascalu...pa mislim da je bil emulator opisan v prvi številki revije...bom pa sam probal z Virtual PCjem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bray
Profesionalec


Pridružen/-a: Čet Jun 2004 15:42
Prispevkov: 63

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 2:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

evo...ce te zanima...testna verzija Smile...z mojim emolatorjem in 8031 mica plato in XPji....dela.

http://bray.velenje.cx/tools/emul/

najprej je treba se instalirat giveio.sys (zazenes bat fajl)

porocaj ce ti bo delalo....

lp

_________________
"I didn't know it was impossible when I did it."
http://bray.velenje.cx/avr/terminal
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 3:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...link neki ne dela...dej pliz pošl na kolesar007@email.si...TNX
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 3:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...zdj je pa delal...bom sprobal...TNX
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 6:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...probal in mi noče naložiti Giveio-ta :(...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bray
Profesionalec


Pridružen/-a: Čet Jun 2004 15:42
Prispevkov: 63

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 8:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cudno....kaj pa mas zaen sistem? Ce mas XPje....mas pravice administratorja?
Ce se ne bo slo probi rocno skopirat giveio.sys v c:\windows in potem naredi naslednje:

loaddrv install giveio c:\windows\giveio.sys
loaddrv start giveio
loaddrv starttype giveio auto

...in more delat.

lp

_________________
"I didn't know it was impossible when I did it."
http://bray.velenje.cx/avr/terminal
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 8:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

DEEELLLAAA Cool

...pa še ful hitrej kot v dosu...2k programa se prenese v trenutku Smile...

...najlepša ti hvala...

...a je kkšna varianta da se požene iz bat fajla...da bi se emulacija pognala za assemblerjem...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bray
Profesionalec


Pridružen/-a: Čet Jun 2004 15:42
Prispevkov: 63

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2004 8:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hmm...v tej verziji ne bo slo avtomatsko...ker mores vedno kliknat. Bi se pa dalo nardit, da bi ta programcek gledas se kdaj se izbrani bin fajn spremeni in ob spremembi avtomatsko "nalozi" novga.

Trenutno se ukvarjam z eno drugo zadevo pa nimam casa. Drug tedn enkrat. Smile

lp

_________________
"I didn't know it was impossible when I did it."
http://bray.velenje.cx/avr/terminal
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
kolesar007
Mojster


Pridružen/-a: Čet Jul 2004 9:39
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 20, 2004 10:15 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

..avtomatsko...to je pa še boljš...LPS
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group