|
Svet elektronike Revija za prave elektronike
|
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jure Urednik
Pridružen/-a: Pon Jan 2004 12:51 Prispevkov: 2123 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 21, 2022 4:21 pm Naslov sporočila: Uvodnik Svet elektronike št. 304 |
|
|
Življenje se ne bo ustavilo!
Verjamem, da se strinjate z mano, drage bralke in dragi bralci. Življenje se zaradi Covid-19 ne bo ustavilo. Gotovo se bo upočasnilo ali pa spremenilo – saj veste, zdaj v noben zaprt prostor ne vstopimo brez zaščitne maske, kar bi pred 3 leti bilo nepredstavljivo. Pa vendar imajo maske in drugi zaščitni ukrepi svoj smisel. Nedolgo tega sem se pogovarjal z zdravnikom za pljučne bolezni. Povedal mi je, da je v letu 2021 imel zelo malo pacientov z »navadno« pljučnico, ker se zaradi zaščitnih ukrepov težje prenaša iz človeka na človeka.
Poleg drugačnega življenja so se spremenili tudi načini dobave elektronike, o čemer smo pisali v pretekli številki. Po tem članku sem na spletu zasledil, da bo samo Intel vložil 20 milijard USD v novo tovarno polprevodnikov. Ja, veliki igralci vedo, kaj je strateška naložba. Podobno bi se morala vprašati tudi Evropa za področje polprevodnikov in nedavno tega smo o tem lahko prebrali novico, da bo EU vlagala v polprevodnike.
Mi v uredništvu pa smo povprašali vas bralce za odgovor na ne preveč zahtevno vprašanje. Nekatere odgovore boste lahko prebrali v tokratni številki.
Vsem prejemnikom čestitamo! Nagrado – ADALM2000, digitalni osciloskop in logični analizator, so prejeli po pošti, dohodnina za nagrado je že plačana in s tem ne bodo imeli dodatnih stroškov.
V reviji SE304 pa vam prinašamo obilico zanimivih in poučnih člankov. Tako boste lahko prebrali članek o organskih tranzistorjih, ki se bodo (kot kaže) uveljavili na papirju podobnih zaslonih ali komponentah, ki zavzemajo veliko površino.
No, bomo videli, ali se bodo organski tranzistorji »prijeli«.
Lep pozdrav!
Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|