Kazalo po Svet elektronike forumu Svet elektronike
Revija za prave elektronike
 
AlbumAlbum   Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Target 3001

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Srečko
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38
Prispevkov: 80

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 28, 2013 4:56 pm    Naslov sporočila: Target 3001 Odgovori s citatom

Pozdrav!

Danes se malo igram in učim s tem programom po navodilih iz 209 številke revije,
pa me zanima kje se da sneti celoten načrt kot je na koncu članka napisano, da se ga da dobiti na straneh revije ker je za objavo malo velik. Very Happy

Pa še to bi vprašal ker jaz iz članka ne razberem kje in kako se da spreniti ime komponente, sem nekaj poskušal pa sem le zbrisal "originalno" ime in sedaj ne morem napisati na rele in sponko ponovno kar bi želel, da tam piše.

Pa še to bi rekel, ker sem čisti začetnik, da je skoraj malo premalo razloženo že to ne najdem kako se da narediti en funkcijski blok in jih potem kopirat v tri ker je tam v članku kar preskok iz tega kako se premka psamezen del elementa in potem gre članek naprej tako. Na sliki 12 so sedaj pokazane tri kopije itd, da ne bom predolg. Embarassed

LP Srečko

_________________
Samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bojan_SE
Mojster


Pridružen/-a: Pon Feb 2008 13:01
Prispevkov: 23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 29, 2013 9:31 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Veseli me, da ste se odločili preizkusiti program za risanje tiskanih vezij Target 3001.

Datoteka s shemo iz 209. številke revije Svet elektronike je na tej spletni strani, povezava Dodatki

Izdelava novih komponent, tudi 3D modela, bo tema tretjega nadaljevanja te serije člankov, kjer bomo obravnavali nekoliko bolj napredno uporabo tega programa.

Velja preprosto pravilo OS Windows: - kar je izbrano, lahko kopiramo (Ctrl-C) in prilepimo (Ctrl-V). Imamo več možnosti izbire. Kako izbiramo točno tisto, kar želimo, je opisano v SE 209, stran 52, drugi stolpec. V primeru izbire bloka bomo kopirali vse, kar je izbrano.
Preden bomo kopijo prilepili, nas bo program še vprašal, kako naj se imenujejo signali, naj ustvari nove, naj ostanejo enaki in ali naj preimenuje le lokalne signale (tiste, ki se ne povezujejo z ostalimi vezji).
Poskusite, uporabljajte desni klik, tu je izbire v izobilju! Med drugim tudi Copy in Paste. Desni klik tudi ni vedno enak, odvisen je od tega, kaj trenutno delate.

Čisto vsega ne bomo mogli nikoli opisati, zato za točno tisto, kar vas zanima uporabljajte Terget3001 Help (Wiki) spletno stran, kjer boste gotovo našli rešitev podobnega primera, kot je vaš.

http://server.ibfriedrich.com/wiki/ibfwikien/index.php?title=Main_Page

LP, Bojan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srečko
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38
Prispevkov: 80

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 29, 2013 10:25 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.
Včeraj ko sem iskal tam kjer je sedaj mapa dodatki jih jaz nisem našel je bila samo datoteka celoten članek, ki sem si ga tudi prenesel dol in sem tudi zaradi tega postavil vprašanje. Very Happy

LP Srečko

_________________
Samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srečko
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38
Prispevkov: 80

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 07, 2013 5:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet imam eno vprašanje, ki ga ne znam rešiti.
Od začetka ko sem risal shemo sem imel na kazalcu miške "križ" to je vertikalno in horizontalno linijo, ki se je premikala ko si premaknil komponento na shemi in se je dalo s tem poravnati elemente v vrsto in navpično. Sedaj pa ne vem kaj sem premaknil, da tega ni več. Sicer sem sedaj nastavil grid na points in je malo bolje kot prej ko je bilo na "belo". Sem nekaj iskal tudi na strani programa pa ker mi je Angleščina bolj tuja in si pomagam z google prevajalnikom in je bolj za silo to zame. Very Happy

LP Srečko

_________________
Samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bojan_SE
Mojster


Pridružen/-a: Pon Feb 2008 13:01
Prispevkov: 23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2013 2:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

popravite Cursor na crosshair...

LP, Bojan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srečko
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38
Prispevkov: 80

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 08, 2013 5:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Deluje. Ne vem pa kdaj sem to premaknil saj sem to okno videl le na začetku, ko sem odprl delovni list. Embarassed

Lp Srečko

_________________
Samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bojan_SE
Mojster


Pridružen/-a: Pon Feb 2008 13:01
Prispevkov: 23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 09, 2013 8:07 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tipka F8 je razlog, morda ste jo pomotoma pritisnili... Poskusite!

LP, Bojan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srečko
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38
Prispevkov: 80

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 22, 2013 6:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet eno vprašanje.
Sem probal narisat eno vezje z pretežno SMD elementi in par navadnimi. Sedaj ko to vezje hočem risati imam skoraj vse elemente na "spodnjem" lajerju in pa
"narobe" obrnjene. Jaz bi rad, da bi bili ti elementi ali cela spodnja ploščica obrnjeni prav tako kot bi jih gledal ko jih ptem sapjkaš na ploščico. Ali je ta možnost in kako do nje priti.
Ali pa kako se da narediti, da se vidi samo spodnja stran tiskanine.

Pa še eno vprašanje. Ko sem prerisaval to vezje, ki je objavljeno v reviji in sem potem dal na način tiskanega vezja so bili tudi tam vsi elementi označeni kot sem jih označil in jim dal vrednosti (upori in kondezator) v shemi, sdaj pa ko sem risal to vezje pa so bili elementi na verziji tiskanega vezja označeni tako kot sem jih dal prvotno v shemo, recimo smd upor je bil označen z X1 in pa spodaj namesto vrednosti je pisalo 0805 n še nekaj ne vem in sem moral potem vsakemu posebe še enkrat spremeniti oznako in pa vrednost. Kje sem naredil napako, da se je to zgodilo? Very Happy

Lp Srečko

_________________
Samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bojan_SE
Mojster


Pridružen/-a: Pon Feb 2008 13:01
Prispevkov: 23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 9:32 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Priporočam vam, da si s spletne strani programa Target 3001 naložite PDF, kjer je na dveh straneh na kratko pojasnjena uporaba bližnjic:

http://www.target-3001.de/target/english/quickreferenceguide.pdf

Konkretno za vaš primer velja tipka [m] - mirror-zrcaljenje. Pri tem se element "prestavi" na drugo plast, na primer spodnjo ali zgornjo. Če je na zgornji, boste napise lahko brali, če je na spodnji, pa ne, ke bodo zrcaljeni. Če greste v 3D pogled ploščice, bo sam element v prvem primeru na TOP strani, v drugem primeru pa na BOTTOM strani.

Drugega vprašanja, po pravici povedano, ne razumem.
Naštel bom vrstni red:

1. narišemo shemo
2. gremo v način za načrtovanje ploščice, določimo outline ploščice
3. uvozimo elemente ( Actions > Louvch Autoplacer )
4. razpostavimo elemente znotraj ploščice ([t]= turn-obračanje izbranega elemeta)
5. naredimo povezave
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bojan_SE
Mojster


Pridružen/-a: Pon Feb 2008 13:01
Prispevkov: 23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 23, 2013 9:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še dodatek, slika:

V desnem meniju imate na zavihku "LAYERS" obkljukane vse plasti, ki na se prikazujejo.
Če želite, da se neka plast prikaže, preprosto kliknete njen kvadratek. Takrat dobi kvadratek te plasti kljukico.

Če želite, da se plast s kljukico "skrije", jo spet le kliknete.

Če kvadratek kliknete z desno miškino tipko, postane ta plast aktivna, na njo lahko rišete.

Če želite, da se nič ne prikazuje, pritisnite tipko "none", potem pa lahko postopoma vključite ali izključite posamezne plasti.

Če želite prikazati vse plasti, na katerih je karkoli narisano, pritisnite tipko "all"

LP, Bojan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srečko
Profesionalec


Pridružen/-a: Sob Jan 2005 18:38
Prispevkov: 80

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2014 3:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Po malo več kot letu dni spet obujam temo.
Zanima me ali in kje se da v tem programu nastavit vidno mrežo"grid" kot ima to možnost eagle. Se mi zdi, da bi mi bolje šlo z postavitvijo elementov ko bi se ta mreža tudi videla.

LP Srečko

PS že našel Very Happy

_________________
Samouk
Tukaj sem doma
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pomar
Novinec


Pridružen/-a: Čet Mar 2010 8:08
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 22, 2018 6:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Inštaliral sem si Target 3001. Vse imam v Nemškem jeziku. Kako preklopim na Angleški jezik?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bojan_SE
Mojster


Pridružen/-a: Pon Feb 2008 13:01
Prispevkov: 23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2018 7:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Sam še nisem imel takšnih težav, seveda pa obstaja možnost, da ste namestili prav nemško različico programa. V samam programu ni možnosti za preklop jezika. Poskusite si še enkrat naložiti program s te spletne strani:

https://server.ibfriedrich.com/wiki/ibfwikien/index.php/Download

Bojan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bojan_SE
Mojster


Pridružen/-a: Pon Feb 2008 13:01
Prispevkov: 23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 23, 2018 7:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... Morda vas je program ob namestitvi vprašal, v katerem jeziku naj program namesti?

Bojan
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Svet elektronike forumu -> Programska oprema Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group